Hein (fub) wrote,
Hein
fub

 • Mood:

suckerrlove asks her final question

5: Wat wil je nog bereiken voor je te oud bent om dat te doen?
Ik zou graag een idee willen hebben, waar anderen enthousiast van worden. Een groot idee, iets dat door anderen gebruikt gaat worden.
Zo'n idee zou verschillende vormen kunnen hebben:

 • Een wetenschappelijke ontdekking (ik heb natuurlijk al een wetenschappelijke publicatie op mijn naam, maar dat is meer engineering dan science).

 • Een boek schrijven. Zou een rollenspel-boek kunnen zijn of een verhalend boek.

 • Een computer-systeem bedenken dat de verbeelding van de gebruikers prikkelt. LiveJournal zelf is zo'n systeem: iemand heeft bedacht hoe het in elkaar zou moeten zitten (want de technologie is niet nieuw), en dat heeft velen geprikkeld om een LJ op te zetten.

Een buitenstaander zou kunnen beweren dat Sibylle (lees meer hier en hier), waar ik vanaf september '98 tot oktober '01 mee bezig was, zo'n idee zou zijn geweest.
En misschien zou hij/zij gelijk hebben. Het was een ontzettend goed idee, en als je het aan iemand uitlegde dan werd hij/zij vanzelf enthousiast over de mogelijkheden die het systeem zou bieden. Hoogwaardige kennis zou worden ontsloten, communities zouden zich vormen, ervaringen zouden worden vastgelegd en uitgewisseld. En inderdaad, iedereen was enthouiast. Zo enthousiast dat bij elke inkrimping van onze afdeling bij Cap, ons projectteam buiten schot bleef. Zo enthousiast dat we in Parijs hebben moeten uitleggen waar we mee bezig waren aan mensen uit de hele wereldwijde Cap-organisatie. Zo enthousiast dat een aantal investeerders er meer dan 2 miljoen gulden in staken.
En ik had het allemaal bedacht. Wat was ik trots, en wat was het een mooi concept. Iedereen was het met me eens: zó zou het in de toekomst gaan, en wij waren er nu al mee bezig.

Maar het verkocht niet. Daar zijn allerlei (niet-technische) redenen voor aan te wijzen, maar dat doet er nu allemaal niet meer toe. En toen moest Semergy (de BV waar de investeerders de verdere ontwikkeling van Sibylle in onder brachten) inkrimpen. Mijn werk was al eerder opgehouden te bestaan, dus toen besloot ik om weg te gaan en bij <GX> te gaan werken. Op de dag van mijn afscheid bij Semergy kreeg iedereen (op Joost en Gemme na) te horen dat ze er uit zouden moeten. Een jaar later werd Semergy failliet verklaard.

Zo goed kan het idee dus niet geweest zijn. Ja, het was makkelijk om er enthousiast over te worden, maar als het er dan om ging om de pegels op tafel te leggen en een krabbel te zetten op een stuk papier, haakte iedereen af.

En dus zoek ik door. Ik zou me graag willen onderscheiden van anderen, in iets speciaals, maar ik heb de manier daartoe nog niet gevonden.
Subscribe

 • Update

  Wow, what with one thing and another, I haven’t posted on here in a month! Time to give a short update on what’s been happening.…

 • Final RPG-a-Day: Thank

  The last prompt for RPG-a-Day this year is ‘Thank’. If you have read every entry of this year’s RPG-a-Day, then I certainly…

 • Next-to-last RPG-a-Day: Mention

  Today’s prompt is ‘Mention’. I guess this is where I mention people I look up to, or websites I frequent? Ok, here’s…

 • Post a new comment

  Error

  Anonymous comments are disabled in this journal

  default userpic

  Your reply will be screened

  Your IP address will be recorded 

 • 2 comments