Hein (fub) wrote,
Hein
fub

 • Mood:

suckerrlove asks futher questions...

2:Welke van je (materiële) bezittingen is het belangrijkst voor je? Waarom?
Ik denk mijn computer. Ja, heel erg, maar ik ben dan ook een terminale nerd. Met mijn computer kan ik de dingen doen die me interesseren en waar ik goed in ben.
Maar ik zou het wel heel erg vinden als de zeefdrukken van Moebius en Gimenez weg zouden zijn, en heel verdrietig als ik mijn rollenspelboeken zou moeten missen.

3:Wat was het belangrijkste moment van je leven? Waarom?
Ik denk dat dat het moment was waarop ik besloot om mijn studie af te maken. Ik was al vier jaar aan het studeren, en het ging allemaal wel goed. Ik hoefde niet al te veel te doen, ik had tijd genoeg om allerlei dingen er naast te doen, maar ik was niet tevreden. Veel mensen blijven in zo'n periode hangen, ze maken bijvoorbeeld nooit hun scriptie af, misschien uit angst wat ze na hun studie moeten doen ofzo. Ook ik had de neiging om dat te doen: het was allemaal wel gezellig zo, niet te veel druk, gewoon lekker doen waar je zin in had.
En toen besloot ik dat ik maar eens af moest gaan studeren.
Daarna ben ik gewoon extra aan de slag gegaan. Vakken volgen, tentamens halen en een afstudeerplek zoeken. En een jaar later had ik mijn bul.

Als ik dat besluit toen niet had genomen, dan was ik misschien nooit afgestudeerd. En dan had de rest van mijn leven er heel anders uit gezien. Misschien niet slechter, maar zeker anders.
Ik ben blij dat ik toen die stap gezet heb.

4:Wie heeft de grootste invloed gehad op de vorming van je karakter? Op welke manier?
Er zijn niet veel mensen die invloed op mijn karakter hebben (zie bijvoorbeeld deze entry over de 'teflon skin' die ik heb). Als ik ëën persoon zou moeten aanwijzen, dan zou dat Gerard de Wit zijn, mijn leraar in de derde klas (groep vijf) van de basisschool. Hij was echt een enorme hippie: hij had lang haar, speelde gitaar en was vervent aanhanger van de Pacifistische Socialistische Partij (dit was begin jaren '80, toen de grote demonstraties tegen kernwapens waren, en oorlog en vrede en de rol van massavernietigingswapens [lees: intercontinentale kruisraketten met kernkoppen] een hot topic was).
Gerard kreeg een klas met een aantal onhandelbare pestkoppen, die de rest terroriseerde. Dat ging allemaal langs mij heen (de voornoemde teflon skin), maar hij heeft er een hoop mee te stellen gehad. Hij bleef echter altijd rustig en consequent, en behandelde ieder kind gelijk, ook al had het wat eigenaardigheden.
Ik denk dat hij liet zien dat iedereen een zekere waarde heeft, en dat je die waarde moet respecteren. Hij liet ook zien dat dat respect bepaalde grenzen had. En ik denk dat ik dat van hem overgenomen heb: ik dwing dat respect af, maar heb ook weinig moeite om dat respect te geven.

5:Hoe zie jij jezelf als je net zo oud bent als ik?
Uh... Zoals de vraag zo gesteld wordt, kan ik er weinig mee. Wil je hem herformuleren?
Subscribe

 • Gundam

  My love for the mecha anime genre is well-documented on this blog and elsewhere. And of course, Gundam is the granddaddy of the genre, such a huge…

 • Kakiage

  I’ve been on a manga-reading spree these days. It all started out with Dungeon Meshi, which merges my interest in RPGs and dungeon delving…

 • Anime movie introduction

  Two weeks back, a colleague wore a shirt with a text that also included ‘NEO-TOKYO’. I asked him if this was a reference to Akira, and…

 • Post a new comment

  Error

  Anonymous comments are disabled in this journal

  default userpic

  Your reply will be screened

  Your IP address will be recorded 

 • 1 comment