Hein (fub) wrote,
Hein
fub

 • Mood:

Writing course: Cyberpunk!

So I have to give a presentation on Cyberpunk next thursday. I selected "Neuromancer" by William Gibson as my example -- for obvious reasons. I made heavy use of the alt.cyberpunk FAQ in enumerating the features of the genre.
I had to write a small sample in the genre as well

Kender liep over het gebarsten asfalt. De hoeken van de zware transcoder drukten door zijn leren jas heen pijnlijk in zijn schouders. Hij keek niet op of om, uit angst om de blik van één van de vele daklozen op te vangen. Hier onder de brug hadden velen hun toevlucht gezocht, toen ze uit hun huizen waren gezet. Kender wist hoe ze zich voelden, want niet zo lang geleden leefde hij ook op de straat. Hij wist dat sommigen wanhopig waren, en wist ook waartoe de wanhoop hen kon drijven. Hij wilde hier niet zijn.
Rachel liep rechts achter hem, haar passen soepel als die van een roofdier. Kender wist vrijwel zeker dat zij wel alle kanten op keek. Zij was zijn bodyguard voor vanavond, maar het ging haar baas alleen maar om de transcoder en niet om Kender. Kender was toevallig nodig om het ding te bedienen.
Het leek wel een eeuwigheid geleden dat ze de grote metalen kast uit het huis van een maffia-baron uit Istanbul hadden gestolen. Rachel was het huis in gegaan, terwijl Kender op hun hotel-kamer achter zijn Mitsubishi CBD-05 had gezeten. Van hun werkgever had hij een militaire ijsbreker gekregen, spul dat zo nieuw was dat het van allerlei scripts aan elkaar hing. De ijsbreker was als een scalpel door de verdediging van de villa heen gegleden. En terwijl Rachel door het huis sloop, had Kender de alarm-systemen één voor één uitgeschakeld.
En nu hadden ze dat ding. Het was lomp, groot en zwaar. “Degelijk”, had Chuck het genoemd. Spul van voor de grote oorlog, een deels electronische en deels mechanische codeermachine. Chuck had plannen met een vergeten militaire satteliet die rondjes boven het Midden-Oosten draaide, maar dat ding luisterde alleen naar degene met het magische wachtwoord. En met dat apparaat kon het wachtwoord gemaakt worden.
Aan het andere eind van de brug stond een verlaten winkelcentrum, hun bestemming. Want hoe degelijk het ding ook scheen te zijn, het was wel mooi kapot. Iets met een aantal raderen waar tanden van af gesleten waren. Kender vond het maar onzin: als hij de specificaties had, dan had hij in twee dagen een emulator in elkaar gezet. Maar Chuck wilde per sé de transcoder gebruiken. En hier waren ze dan, op weg naar een oude, dakloze mechanicien, die zijn levensonderhoud bij elkaar scharrelde door hele oude apparatuur op te knappen.

I think I'm writing too fast again, but klik liked it, so I'll leave it like this.
Subscribe

 • Little Laptop woes and the solution

  Last week Sunday I was sitting on the couch using my little laptop when it ‘seized up’ for a few seconds. And after that, I could not…

 • CPU upgrade

  I had an AMD A8 in my desktop, one of the AMD APUs which have a CPU and a nifty graphics card built in the same package. Our media computer is an…

 • Accidental wipe

  Recently, my system has become unstable. I have an AMD A8 APU and run Ubuntu -- it has served me well for years. But after switching to 16.10, a…

 • Post a new comment

  Error

  Anonymous comments are disabled in this journal

  default userpic

  Your reply will be screened

  Your IP address will be recorded 

 • 6 comments