Hein (fub) wrote,
Hein
fub

 • Mood:

Writing course: Homework

OK, so here's the finished product.


Lord Peter loopt door de nauwe straatjes van het typisch Engelse dorpje Argyle-upon-Avon: oude huisjes die vroeger landarbeiders hebben gehuisvest maar waar nu, om zeven uur 's avonds, de televisies aan staan. De bewoners hebben zich teruggetrokken achter hun voordeuren, maar omdat het buiten nog volop licht is, zijn nog nergens de gordijnen dicht. Lord Peter kijkt bedachtzaam naar de lucht: het zal nog wel even duren voordat het donker wordt en hij met zijn midzomernacht-ritueel kan beginnen. De magische cirkel om het dorp heen heeft hij al gelegd: hier en daar heeft hij een steen met een rune-inscriptie in de vruchtbare grond rondom het dorp gedrukt.
Het is stil op straat. Misschien hebben de bewoners onbewust de magische energie aangevoeld en zich in hun woningen verschanst. Lord Peter is tevreden, want dat maakt zijn ritueel alleen maar makkelijker. Op zijn gemak slaat hij een hoek om.

Zijn blik valt op een poster die op de straatstenen is geplakt. Nieuwsgierig kijkt hij naar de afbeelding op de poster. Als hij het ziet slaat de schrik hem om het hart. Op een zwarte achtergrond staat in geel het Elder Sign: een pentagram met een soort vlam in het midden. Zenuwachtig kijk hij om zich heen, zijn zelfvertrouwen is ineens verdwenen. Er is niemand te zien.
Gehaast scheurt Lord Peter de poster van de straatstenen af: als dit geen toeval is, dan loopt zijn ritueel gevaar! Iemand probeert te verhinderen dat hij Shub-Niggurath, de Zwarte Geit van het Woud met de Duizen Jongen, oproept.

De eerste keer dat Lord Peter het Elder Sign zag, was hij net in de leer bij de Meester. De Meester was een geweldig machtige magiër, en Peter wist niet waarom hij juist hèm, een jonge student zonder enig magisch talent, in de leer had genomen.
De eerste keer dat de Meester een Ancient One opriep was een geweldige ervaring geweest: woeste winden kolkten om hem heen, het geschreeuw van duizend doden weerklonk in zijn oren en boven de nevelen torende het Duistere Jong uit. De lucht was zwanger van de magie geweest, de tentakels van het Duistere Jong zwaaiden langzaam heen en weer en Lord Peter had zich nog nooit zo levend gevoeld.

Toen de detectives het huis binnen drongen, hadden ze het Elder Sign bij zich. Het Duistere Jong was machteloos tegen het teken van de macht van de Elder Gods en verdween. De Meester was woedend: al het werk van de afgelopen maanden was binnen een minuut teniet gedaan. De Meester begon meteen met een spreuk om het de detectives betaald te zetten, maar dat duurde te lang. Ze schoten hem als een hond neer. Het bloed van de Meester kleurde diens witte ceremoniële gewaad rood. Langzaam droop het van het voetstuk en vermengde zich met het bloed van de geofferden.
Pas daarna zagen ze Peter. Hij stond terzijde, de bebloede dolk nog in de handen, vol ontzetting over de dood van de Meester. Ze schoten op hem terwijl hij wegdook achter de pilaren. Eén kogel trof hem in zijn been, maar hij was ontkomen via de geheime deur in de ceremonie-kamer. Die had de Meester laten aanleggen voor een eventuele haastige aftocht, als een oproep mis zou gaan.

Lord Peter krijgt een verbeten trek om zijn mond, vastberaden om deze keer te slagen waar de Meester werd tegen gehouden. Hij loopt het dorp uit, naar zijn leerlingen die bij de Rolls op hem wachten. Peter geeft hun korte instructies en haalt de geweren uit de kofferbak. Als ze die detectives tegen komen... Shub-Niggurat heeft vast geen bezwaar tegen een paar mensenoffers extra!


You will notice I didn't take xaviar_nl's suggestion about the structure of the story. I wanted Lord Peter to get nervous and uncertain of himself. Then he remembers what these people did to his Master, which strengthens his resolve to succeed where his Master had failed. With that renewed determination, he continues on.
(We had to make sure the flashback somehow changed the character, and I think this is the best way to do it.)

As always, comments are welcome.
Subscribe

 • Final RPG-a-Day: Thank

  The last prompt for RPG-a-Day this year is ‘Thank’. If you have read every entry of this year’s RPG-a-Day, then I certainly…

 • Next-to-last RPG-a-Day: Mention

  Today’s prompt is ‘Mention’. I guess this is where I mention people I look up to, or websites I frequent? Ok, here’s…

 • RPG-a-Day 29: System

  We’re in the home stretch for this year’s RPG-a-Day! Today’s prompt is ‘System’. Paulo, who has been doing…

 • Post a new comment

  Error

  Anonymous comments are disabled in this journal

  default userpic

  Your reply will be screened

  Your IP address will be recorded 

 • 11 comments

 • Final RPG-a-Day: Thank

  The last prompt for RPG-a-Day this year is ‘Thank’. If you have read every entry of this year’s RPG-a-Day, then I certainly…

 • Next-to-last RPG-a-Day: Mention

  Today’s prompt is ‘Mention’. I guess this is where I mention people I look up to, or websites I frequent? Ok, here’s…

 • RPG-a-Day 29: System

  We’re in the home stretch for this year’s RPG-a-Day! Today’s prompt is ‘System’. Paulo, who has been doing…